Levangsbilder.no

5 enkle ting du kan gjøre for å bli en bedre fotograf

Profesjonelle fotografer har brukt enorme mengder tid på å lære faget sitt. Da er det naturlig at de står med den samlede kunnskapen for å ta bra bilder under de fleste forhold. Alle er derimot ikke like heldige som dem og da er det lett å kjenne på håpløsheten.

Det er likevel ikke noen grunn til å frykte! Det er kortere vei fra å være helt fortapt til å bli en god hverdagsfotograf enn man først skal tro. Med noen enkle tips som du kan lese deg opp på her, så vil du kunne ta litt bedre bilder i hverdagen.

1. Ikke vær redd for å bevege på deg

Alltid tenk på komposisjon og bakgrunn. Feilene de profesjonelle fotografene ofte ser at hobbyfotografene gjør er å glemme hvordan bakgrunnen i bildet ser ut.

Det skal helst være en naturlig sammenheng mellom bakgrunnen og forgrunnen. Om det kun er forgrunnen som er interessant, så kan det være lurt å gjøre bakgrunnen mest mulig nøytral eller uskarp.

Hvis det derimot er bakgrunnen som skal stå for bildets inntrykk, så bør du være oppmerksom på at den skal passe inn med forgrunnen.

Aller viktigst: tenk på bildet som en helhet, ikke bare hovedmotivet. Uavhengig om det er foran i bildet, eller i bakgrunnen.

2. Fang noe unikt

Det er så lett å ta de opplagte bildene. Med opplagte bilder, så tenker vi på når det er typisk at alle og enhver tar opp kameraet. Som når noen for eksempel pakker opp en gave, løper i mål, eller rett og slett stiller seg opp til familiebilde.

Prøv å heller tenke på hvordan bildene dine kan bli unike! Ha kameraet ditt klart, og søk etter de uvanlige øyeblikkene der ikke alle står stive og ser rett inn i kameraet.

Å være på rett sted til rett tid er en hovednøkkel her. Du vil jo ikke gå glipp av reaksjonen fra et uforglemmelig øyeblikk som om venn av deg for eksempel vinner en stor jackpot på et online casino!

3. Vær oppmerksom på lyset

Definisjonen av fotografi er “å male med lys”. Da er det egentlig logisk å tenke over hvilket lys du som fotograf har til rådighet. Hvor er det egentlig lyset kommer fra? Har du en mulighet til å utnytte det til din fordel?

4. Gi deg selv muligheten til å være kreativ

Manuell fokus på kameraet vil gi deg den størst mulige kreative friheten. Det er tre ulike innstillinger inne i kameraet ditt som vil påvirke bildets fokus.

Et manuelt fokus gir deg som fotograf den største kreative friheten, ettersom det er du som velger hvor fokuset skal være.

5. Det enkle er ofte det beste

Med mindre målet til ditt er å oppnå et kaotisk bilde, bør du luke ut distraherende elementer for å unngå et rotete sluttresultat. Tenk og på at flere farger kan tolkes som visuell rot. Om mulig, sørg for at fargene ikke konkurrerer mot hverandre.

Ordtaket har rett, det enkle er ofte det beste. Start smått og være åpen for tips og triks på veien. Da vil veien fram til en god hobbyfotograf være rett rundt hjørnet.

16 Sep 2021